כל עובד זכאי לדמי הבראה רק לאחר שהשלים את שנת עבודתו הראשונה במקום עבודתו.
דמי ההבראה מחושבים בהתאם לוותק של העובד במקום העבודה, בהתאם להיקף משרתו ובהתאם למשך העסקתו באותה שנה.
גובה דמי הבראה ליום מתעדכן בכל שנה בחודש יולי, במסגרת צו הרחבה.
גובה/סכום דמי ההבראה נקבעים במגדרת צו הרחבה החל על כל המשק. בהתאם להודעת ההסתדרות מיום 2/7/2018, עודכנו דמי ההבראה לעובדים במגזר הפרטי ל-378 ש"ח ליום הבראה ובמגזר הציבורי ל-426 ש"ח ליום הבראה.
מי זכאי לדמי הבראה?
- כל עובד שכיר שהשלים לפחות שנת עבודה אחת אצל המעסיק.
- עובד שפוטר או התפטר והעסקתו הסתיימה בפועל לאחר תום שנת עבודה אחת ייחשב כמי שהשלים שנת עבודה מלאה, ויהיה זכאי לדמי הבראה, גם אם ההודעה המוקדמת לפיטורים או להתפטרות נמסרה לפנישהשלים העובד שנת עבודה מלאה.
- אם המעסיק ויתר על עבודתו של העובד במהלך תקופת ההודעה המוקדמת, כלומר העדיף שהעובד יסיים את העסקתו לאלתר, עם מסירת ההודעה על הפיטורים, ובמקום הודעה מוקדמת שילם לעובד שכר עבור תקופת ההודעה (פדיון הודעה מוקדמת), ייחשב העובד כמי שהעסקתו הסתיימה באותו רגע. לפיכך אם בעת מסירת ההודעה על הפיטורים או ההתפטרות טרם השלים העובד שנת עבודה מלאה, הוא לא יהיה זכאי לדמי הבראה.
- גמלאים המקבלים פנסיה תקציבית זכאים לדמי הבראה למרות שהעסקתם הסתיימה.
דמי ההבראה מחושבים בהתאם לוותק שצבר העובד במקום העבודה ובהתאם לשיעור המשרה שלו. לכל שנת וותק, מגיעים לעובד מספר ימי הבראה הקבועים בצו ההרחבה.
חשוב לדעת
- עובד אינו רשאי לוותר על דמי ההבראה או חלק מהם. גם אם עובד נאלץ או הסכים לוותר על הסכומים המגיעים לו, בגלל חוסר הבנה או בלחץ המעסיק, אין להסכמה שלו תוקף מחייב.
- עובד שזכאי לדמי הבראה אך סיים את העסקתו לפני המועד שבו משלם המעסיק את דמי ההבראה, זכאי לקבל את דמי ההבראה במשכורתו האחרונה.
- דמי הבראה חייבים במס הכנסה, בדמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, אולם אינם נכללים בשכר המשמש לחישוב פיצויי פיטורים.
- עובדים מתחת לגיל 18 פטורים מניכויי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות.
- לצורך חישוב הזכאות לא תובא בחישוב חופשה ללא תשלום.
- חופשת לידה על פי חוק תבוא בחישוב תקופת הזכאות. עובדת הנמצאת בחופשת לידה בחודש שבו מעניק המעסיק את דמי ההבראה זכאית לקבל אותם למרות שבפועל היא אינה עובדת באותו חודש.
- הנתונים שצויינו נכונים לגבי המגזר הפרטי בלבד ולא למגזר הציבורי והמגזר ההסתדרותי.
המאמר נערך בסיוע אתר כל זכות http://www.kolzchut.org.il/